Trainingen

Mijn workshops en trainingen kenmerken zich door beweging op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel vlak. Op humoristische, efficiënte, luchtige en tegelijkertijd diepgaande en effectieve wijze bied ik theorie, oefeningen, technieken en mijn eigen ervaring aan. Hieronder vindt u een aantal trainingen. Maatwerk is uiteraard mogelijk, ook in de vorm van workshops!

Mind Matters

In de uitdagende tijd waarin we leven is het erg belangrijk een gezonde leefstijl te vinden en je persoonlijke veerkracht en energie te managen.

Deze unieke soft skills training rust jou en jouw team op een duurzame manier uit met krachtige hands-on vaardigheden op het gebied van mindfulness, ontspanningstechnieken en ademoefeningen. Voor iedereen die persoonlijk leiderschap verder wil ontwikkelen en de regie wil houden over het eigen leven.

Door het volgen van deze training

 • Versterken immuunsysteem en vitaliteit
 • Vergroten veerkracht en werkgeluk; kalm, relaxed en gefocust blijven, zelfs in stressvolle situaties
 • Verhoogt agility en productiviteit; in staat zijn actief te blijven en te presteren door een stap terug te doen en vanuit innerlijke ruimte te beslissen
 • Verbetert de samenwerking en de kwaliteit van relaties
Lees meer

Persoonlijke effectiviteit en vitaliteit

Voor iedereen die nu écht de omslag wil maken van willen naar doen. Deze training focust op persoonlijke effectiviteit en is bij uitstek geschikt voor bedrijven die werken aan vitaliteit, werkgeluk, verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid van medewerkers. De training heeft een bewezen blijvend effect. Daarom geldt: Geen resultaat? Geld terug!

Wat zijn de voordelen van het volgen van deze training?

 • Meer energie
 • Gezonde werk-privébalans
 • Meer plezier

Deze training is ontwikkeld door The Lab of Life; een samenwerking tussen gedragswetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen en bedrijfskundigen met veel ervaring op het gebied van eHealth en vitaliteit.

Lees meer

Mindfulness Based Emotional Intelligence

Mindfulness Based Emotional Intelligence (MBE) is een variant op Mindfulness en is binnen het bedrijf Google ontwikkeld in samenwerking met Stanford University. Het is een combinatie van positieve psychologie, mindfulness, emotionele intelligentie en hersenonderzoek.

Het grote voordeel van meditatie is de bruikbaarheid. Je hebt het altijd en overal bij je en het is voor iedereen aan te leren. Door meditatie ben je beter opgewassen tegen uitdagingen, zowel op de werkvloer als privé. Je krijgt veel meer vat op je gezondheid en gedrag.

 Als je regelmatig mediteert

 • Sta je zelfverzekerder in het leven
 • Ga je beter om met (werk)stress
 • Vind je rust in je hoofd
 • Verbeter je relaties met anderen
 • Bevorder je jouw algehele gezondheid en welzijn
Lees meer

The Art of Breathing

Wil je het beste uit jezelf en het leven halen? Leer dan krachtige ademtechnieken en praktische wijsheid voor een gebalanceerd leven en ervaar de S.K.Y ademhaling.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat door deze ademtechniek

 • Het gelukshormoon toeneemt
 • Je immuunsysteem verbetert
 • Je meer antioxidant-enzymen aanmaakt
 • Je emotioneel stabieler wordt

Wanneer je je geest beter leert kennen geeft dit een breder perspectief op het leven. Negativiteit, frustraties, ongeduld, onrust en zorgen verdwijnen. Je voelt je meer in balans en bent je meer bewust van je acties en de gevolgen ervan.

Lees meer

Reviews

 • Onder de bezielende leiding van Susanne en haar collega Neringa, volgde ik de 2-daagse Tlex-training ‘Mind matters’; een fantastische training Mindfulness for Stress Management & Agile Leadership (tlexinstitute.com). Susanne is een warme en open persoonlijkheid. Op inspirerende wijze draagt zij zeer waardevolle kennis over, die ze ondersteunt met hele praktische oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt, zowel thuis als op de werkvloer. En wat zijn die oefeningen effectief!! Geweldig om te ervaren!

  Training Mind Matters
 • Ik heb de TLEX training Mind Matters gevolgd bij Suzanne en heb de cursus als erg prettig ervaren. De energie en passie die Suzanne in de training stopt in combinatie met een erg duidelijke uitleg en onderbouwing van de ademhalingstechnieken, heb ik als bijzonder positief ervaren. Het geeft me handvatten om mijn stress-level eenvoudig naar beneden te brengen.

  Training Mind Matters
 • Ik vond het een fantastische training, ik heb erg veel geleerd van Suzanne en heb ook versteld gestaan van mijn eigen veerkracht. Het had een grote positieve impact omdat ik een aantal dingen om heb gegooid om meer energie te krijgen en me rustiger te voelen. Suzanne krijgt van mij een dikke 10!

  Training Persoonlijke effectiviteit en vitaliteit:
 • Ik vond de training heel goed in opbouw. Elke sessie een stapje verder. Wel was ik blij met de ervaren coach Suzanne. Naast de tools uit het werkboek, kwam zij ook met praktische en zeer bruikbare tips. Het woord dat de training het best omschrijft: bewustwording. Ik ben bewuster in mijn handelen. Waar krijg ik energie van en wat lekt energie. Hoe zorg ik er vervolgens voor dat ik steeds bewust ben dat ik daar regie op pak. Suzanne is TOP! Ik kan haar iedereen aanbevelen.

  Training Persoonlijke effectiviteit en vitaliteit
 • Mindfull of mindful? Ik volgde de workshop Mindfulness Based Emotional Intelligence bij BusYness & Spiritualiteit. Door haar duidelijke uitleg, enthousiasme, eerlijkheid en positiviteit neemt Suzanne iedereen goed mee de oefeningen in, wat voor mij resulteerde in een goede beleving van Mind full naar Mindful! Dank je wel voor de fijne ontspannen avond!

  Mo Training Mindfulness Based Emotional Intelligence
 • Ik heb bij Suzanne de training Leren Mediteren gevolgd. De manier waarop Suzanne te werk gaat is vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid. Zij brengt haar kennis interactief en zeer vaardig over met een mooie balans tussen wetenschap en praktijk en BusYness en Spiritualiteit. Het ervaren van de kracht van de stilte in jezelf is iets dat ik iedereen toewens. Je gaat naar huis vol nieuwe inspiratie en met veel praktische handvatten, een helder plan en een goed begin.

  Charlotte Training Mindfulness Based Emotional Intelligence
 • Ik zou zeggen doen. Het levert ieder mens zoveel moois op! Deze training heeft mij zoveel gebracht. De focus waardoor ik mij kan richten op 1 ding tegelijk te doen. De rust in mij zelf te voelen. Waar ik lang naar op zoek ben geweest. Hierdoor elke dag met veel plezier en enthousiasme mijn werk kan doen voor VIVO. Daarnaast de zorg voor mijn gezin en lekker kunnen sporten in mijn vrije tijd.

  Claudia Training The Art of Breathing
 • Online sessie Lab of Life gedaan bij Suzanne. Via een aantalstappen en vragen tot inzichten gekomen over energiegevendeen energieslurpende activiteiten. Vervolgens met een heelpraktisch plannetje afgesloten. Zeer zinvol. Dankjewel Suzanne!

  Andrea Klap
 • The TLEX Mind Matters Online Training has given me so manypractical takeaways and insights, like desktop yoga, the basketsof mindfulness and breathing techniques for several purposes...JUST what I needed in this moment of my professional life, soTHANKS a million!

  Arma Kleinepier
 • I know Suzanne as a very integer and dedicated trainer who makes the difference in the areas of vitality, sustainable employability and stress reduction. The TLEX Mind Matters course with Suzanne has been a wonderful journey into the power of the SKY breathing technique. I can highly recommend TLEX Mind Matters if you want to discover how SKY can be transformative in reducing stress and improving your inner balance in work and life.

  Margriet Brink
 • Ik heb de TLEX training Mind Matters gevolgd bij Suzanne en heb de cursus als erg prettig ervaren. De energie en passie die Suzanne in de training stopt in combinatie met een erg duidelijke uitleg en onderbouwing van de ademhalingstechnieken, heb ik als bijzonder positief ervaren. Het geeft me handvatten om mijn stress-level eenvoudig naar beneden te brengen.

  Aaldert Feijen
 • Vorige week bij Suzanne en Neringa op 2 daagse cursus TLEX geweest. Hoewel ik in eerste instantie altijd alles wil weten voordat ik ergens aan mee doe, heeft de cursus mij positief verrast. Het was een erg inspirerende en persoonlijke cursus. De rust die tijdens en na de cursus voelbaar was, heeft ook thuis en op het werk positieve invloed!

  Armand Looyé
 • Onder de bezielende leiding van Susanne en haar collega Neringa, volgde ik de 2-daagse Tlex-training ‘Mind matters’; een fantastische training Mindfulness for Stress Management & Agile Leadership (tlexinstitute.com). Susanne is een warme en open persoonlijkheid. Op inspirerende wijze draagt zij zeer waardevolle kennis over, die ze ondersteunt met hele praktische oefeningen waarmee je direct aan de slag kunt, zowel thuis als op de werkvloer. En wat zijn die oefeningen effectief!! Geweldig om te ervaren!

  Irma Land
 • Ik kijk met veel plezier terug op de training van Suzanne en heb haar manier van lesgeven als zeer prettig ervaren. Ze geeft training met veel geduld, enthousiasme, interactie en humor. Ze heeft veel kennis over de training die zij geeft en luistert met oprechte aandacht. Zowel naar jou als leerling, maar ook als mens. Ze heeft en geeft een fijne energie!

  Marisja Wigmore, Mark Leefstijl en Vitaliteit IQ Module
 • Hele prettige, rustige, fijne trainster. Suzanne straalde veel rust en warmte uit, stelde je vanaf het begin op je gemak en heeft de gave om je weer in contact te brengen met je gevoel. Een hele prettige ervaring, vooral als je van nature veel in je hoofd zit.

  Anoniem, Mark Leefstijl-Vitaliteit, EQ Module
 • Suzanne heeft een hele duidelijke en gerichte aanpak. Ze had een helder tijdschema, wat erg prettig was en waarmee we voldoende tijd hadden om alles te oefenen. Wat ik knap vond was dat er daarbij ook voldoende ruimte was voor dingen die op dat moment naar boven kwamen. Daar had ze ook voldoende tijd en aandacht voor. Erg fijn!

  Anoniem, Mark Leefstijl-Vitaliteit, EQ Module
 • Bedankt Suzanne voor de fijne module. Deze heeft een diepe impact op mij gehad, nog meer dan ik van tevoren bedacht had. Dank voor het creëren van een veilige omgeving waarin dat mogelijk was.

  Anoniem, Mark Leefstijl-Vitaliteit, EQ Module
 • Lieve Suzanne, ik wil je nogmaals bedanken voor de twee geweldige modules die ik bij je heb mogen volgen. Hier heb ik zoveel geleerd, ben erg dankbaar hiervoor. Er is veel bij me in beweging gekomen en ik ben nieuwsgierig naar wat er allemaal nog gaat komen. Jij bent een geweldige vrouw, een geweldige docent, die veel rust uitstraalt. Je zorgt ervoor dat een andere zich meteen op zijn/haar gemak voelt. Jij bent een groot voorbeeld voor me. Mijn laatste aandachtspunt is: Dezelfde rust uitstralen als jij. Hartelijke groeten, Angela

  Angela van den Hurk, student Mark Leefstijl-Vitaliteit, juni 2021
 • Suzanne is een betrokken, persoonlijke, oprechte, kundige trainer. Ik ben dankbaar dat zij mij heeft les gegeven en handvatten/interventies bood om minder bewust vol in mijn gevoel te zitten. Zo verrijkend!

  Anoniem, cursist Mark Leefstijl-Vitaliteit, EQ module
 • Onze docente Suzanne, ik vond haar goed les geven. Empathisch, ze gaf ruimte aan een ieder van ons en alle emoties mochten er zijn. En daar waar we dreigden te verzanden in verhalen (van ons hoofd), greep ze met zachte maar kordate hand in, zodat we letterlijk en figuurlijk bij de les te bleven.

  Anoniem, Mark Leefstijl-Vitaliteit, EQ Module
Trainingen